Home Tutorials Vertalingen Tubes Brushes Links Help Guestbook Contact

Brushes exporteren en importeren


Een Brush EXPORTEREN.


Een Brush voor PSP 8 en 9 bestaat altijd uit 2 bestandjes:
Dus een PspBrush en een BrushTip_PspScript bestand.
Deze moeten beide in de map Mijn Documenten/Mijn PSP Bestanden/Penselen worden geplaatst. Dan zou de brush tevoorschijn moeten komen in het uitklapmenuutje als je het Penseel of de Airbrush activeert.

Zie voorbeeld:
< Penseel activerenHelaas is dit niet altijd het geval. Soms lukt het gewoon niet om de brush tevoorschijn te toveren. Je kunt de brush dan exporteren. Dit lukt vrijwel altijd.
Hieronder lees je hoe je dit moet doen.


1. Open de Brush in PSP (niet de BrushTip). Het is dan een zwartwit plaatje zoals hieronder.

2. Kies dan Bestand > Exporteren > Aangepast penseel, zie voorbeeld:
3. Je krijg dan het volgende scherm, Vul een naam in en druk op OK.


Als het goed is, ben je nu klaar.


4. Soms krijg je echter de melding dat die naam al bestaat, dan zie je dit:Doe dan het volgende.

Ga naar de map met Penselen in Mijn Documenten/Mijn PSP Bestanden. Zoek de brush en/of de brushtip met die naam en kijk of het dezelfde brush is die je daarnet exporteren wilde, door hem even in psp te openen. Is dat het geval, verwijder die bestanden in je Brushesmap dan, zodat die naam niet meer bestaat. Probeer het exporteren dan opnieuw, nu zal het wel lukken.

Is het een andere brush met dezelfde naam die je niet verwijderen wilt, importeer je brush dan opnieuw, maar kies een andere naam, bijv. Bloem2 of iets dergelijks.

Je bent nu klaar, de brush staat er nu wel in.Een Brush IMPORTEREN.We hebben het steeds gehad over een brush exporteren, maar je kunt een brush ook importeren. Je hebt nu genoeg aan 1 bestandje, alleen de Psp.Brush. (De BrushTip heb je nu dus niet nodig.)
Je hebt dan dit bestand in een map of, zoals in mijn geval, op je bureaublad staan.


Hier zie je dus het bestandje op mijn bureaublad: Bloem01.PspBrush.

1. Je kunt deze Brush nu importeren door in PSP te klikken op: Bestand > Importeren > Aangepast Penseel. Je krijgt dan dit scherm, klik dan op de knop Openen:
2. Je krijg nu het volgende scherm. Zoek op waar je de brush hebt staan, die van mij staat dus op het Bureaublad. Klik op het bestand van de Brush en dan op Openen:
3. Je krijgt nu dit scherm te zien. Klik op de brush aan de linkerkant en daarna op Toevoegen. Dan op OK en de brush staat erin.Het importeren van de brush is nu klaar. Je kunt hem vinden als je het gereedschap Penseel of Airbrush activeert.


~ ~ ~ ooo ~ ~ ~


©  p s p   c l o u d   9   a l l   r i g h t s   r e s e r v e d